‘Grow+ is een mooie oplossing die bij de visie van ons kantoor aansluit’.

Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuw PE-model van toepassing voor accountants in het mkb. Geen 40 PE-puntensysteem meer, maar een portfolio met organisatiedoelen en persoonlijke ontwikkeldoelen met een vertaalslag leeractiviteiten. Voor accountantskantoor Visser & Visser de aanleiding om op zoek te gaan naar een tool om dit proces te faciliteren op een slimme manier. Toen HR-adviseur Ruth Vlot en partner Jaco Slingerland om tafel kwamen met Grow+ waren ze al snel enthousiast.

“Onze vraag kwam voort uit de wettelijke verplichting, maar we zochten een tool waarmee we ontwikkeling ook breder konden integreren in de organisatie. Niet alleen doen wat de beroepsgroep van ons vraagt, maar daarnaast ook werken aan de ontwikkeling van ál onze medewerkers”, vertelt Jaco. “Ontwikkeling moet centraal staan. Aan de ene kant onze PE-plichtigen ondersteunen in de nieuwe PE-regeling, aan de andere kant de hele organisatie kunnen meenemen in leren en ontwikkelen. Grow+ is een hele mooie oplossing die bij deze visie aansluit.”

Advies en begeleiding.

Met Grow+ heb je meer dan alleen een tool in handen. Ruth: “Advies en begeleiding zitten ook in het pakket. Je wordt ondersteund bij het achterhalen van persoonlijke en organisatiebrede ontwikkeldoelen en bij de invulling van de leeractiviteiten.” Ruth ziet er duidelijk de voordelen van. “Je wordt ontzorgd: als compliance officer, als HR-adviseur en als mentor. Het dashboard maakt per functieniveau en per discipline inzichtelijk wat de leerdoelen zijn en wat de voortgang is. Met één druk op de knop weet je waar medewerkers staan in hun ontwikkeling. Waar het eerst ging om kwantiteit, gaat het nu om kwaliteit.”

Dat levert structuur en inzicht op. Jaco: “Er ligt een duidelijke strategie aan ten grondslag. Als organisatie bepaal je waar je het komende jaar aan wilt werken en daar ga je ontwikkeldoelen op baseren. Aan de ene kant zijn dat verplichte doelen, aan de andere kant is er daarnaast ook ruimte voor werken aan persoonlijke doelen. De tool maakt de ontwikkeldoelen meetbaar, waardoor je als kantoor compliant bent.”

Waar het eerst ging om kwantiteit, gaat het nu om kwaliteit

Uitbreiden.

Een voordeel van Grow+ is de mogelijkheid om het pakket uit te breiden. Ruth: “We zijn gestart met Grow+ voor de ondersteuning met betrekking tot de PE-verplichting en kijken nu naar de mogelijkheid om ook ons facultatief opleidingsprogramma, en wellicht in de toekomst zelfs de performancecyclus, te integreren in de tool. Dat vind ik het mooie aan Grow+, ze denken echt mee met jouw kantoor.”

Het team achter Grow+

Wilco Schellevis

Directeur Growteq

Marieke Vissers

Opleidingsmanager Finance Avans+

Cris van Osch

Directeur Avans+

Thom Matthijssen

Communicatie Avans+

Benieuwd? Doe de QuickScan!

Experts van Grow+ komen bij u op locatie onderzoek doen.

QuickScan aanvragen