Achter de schermen bij de intervisie van Grow+

Ben jij een accountantskantoor met ontwikkeldoelen? En wil jij:

  • Je doelen scherp en concreet formuleren
  • Afrekenen met PE-verplichtingen, die je niets brengen
  • Je focussen op datgene dat echt belangrijk voor je is en iets voor je oplost
  • Samen met je vakgenoten bezig zijn met datgene waar je passie ligt?

Dit kan allemaal in één dag met een intervisiesessie van Grow+.

Wat doe je in een intervisiesessie?

Onder leiding van Moniek Mouthaan, docent bij Grow+ en daarnaast eigenaar van Succes Coaching met 15 jaar ervaring in management en directie, ben je als accountantskantoor in goede handen. “In de intervisiesessies staan veiligheid, vertrouwen en het doel om te focussen op datgene dat écht belangrijk is centraal. We gaan samen aan de slag met de ontwikkelvraagstukken of vervolgstappen die waarde voor je toevoegen” vertelt Moniek Mouthaan.

“Door vragen te stellen en hierop door te vragen, kunnen we een persoonlijk doel concreet maken en hierop anticiperen. We hebben bijvoorbeeld naar de doelen gekeken voor accountantskantoor Visser & Visser en hierbij het persoonlijke doel ‘groeien van de business’ concreet gemaakt naar ‘business opbouwen vanuit een solide basis’. Dit door 2 assistent accountants te werven per Q2 en 2 (assistent) accountants als flexibele schil gedurende het gehele jaar in te zetten. Ook hebben we het doel: de zorg loslaten om onvoldoende aangehaakt te zijn bij mijn medewerkers als gevolg van thuiswerken, omgezet in een concreet doel: wekelijks met 2 medewerkers proactief contact leggen en mijn zorg om hen aan de werkelijkheid te toetsen door te vragen en te luisteren.’’

Moniek gaat verder: ‘’Ook is er aandacht besteedt aan het doel om beter te kunnen overtuigen en is dit duidelijker neergezet: win-win creëren tussen eigen belang en klantbelang om strategisch te beïnvloeden. Er zijn nog tal van doelen aan bod gekomen. Aan de hand van een waardevolle vragenmethode komen we tot de kern en leren we samen, door het stellen van de juiste vragen.’’

Stel je eigen leerdoelen

Laten we eerlijk zijn, je wil niet nog een verplichte dagtaak erbij hebben door het schrijven van een rapport, complete dagdelen besteden aan dingen die nutteloos zijn en die je niet brengen tot waar je komen wil of bijdragen aan datgene wat jij belangrijk vindt. Dat snappen we bij Grow+, want je hebt het al druk genoeg. Om straks te kunnen bepalen of je daadwerkelijk gegroeid bent en voldaan hebt aan je eigen PE-punten programma, is het belangrijk om vooraf je leerdoel zo duidelijk en meetbaar mogelijk neer te zetten. Je creëert hiermee de mogelijkheid om tussentijds bij te sturen en natuurlijk om je succes te vieren op het moment dat het lukt. Dit kun je vervolgens ook weer delen met anderen, om hen ook van jou te laten leren. Het grote voordeel is dat je mag experimenteren en ook als je nog niet eerder een voorbeeldrol hebt vervuld, kun je hiermee oefenen. Als je hier wel al ervaring mee hebt gehad, geeft dit je de kans om dit uit te breiden.

Klant aan het woord

De deelnemers van Visser & Visser hebben het voorrecht gehad om als eerste te profiteren van een intervissiesessie. Ruth Vlot is adviseur HRM bij accountantskantoor Visser & Visser, zij vertelt: “Na de eerste intervisie werden er positieve geluiden vernomen in de wandelgangen. Zo was ik gisteren een dag in Oud-Beijerland met veel directieleden en stuk voor stuk spraken ze mij er op aan en kwamen er signalen in de trant van:

  • Was een zeer goede sessie, pittige coach/docent en ik werd echt aan het denken gezet.

  • Deze groepsvorm (discipline overschrijdend) is zeer waardevol.

  • Intervisie met deze groep wil ik graag vervolgen.

  • Ik moet echt nog aan de bak met mijn POP.

  • Die coach vroeg écht goed door en liet niet los.

Blijf ontwikkelen en vragen stellen

Hoeveel jaar ervaring je ook hebt: je blijft altijd vragen houden over je vak. Vragen die te maken hebben met het verbeteren van de manier van werken, resultaten behalen, groeien in leiderschap, contact met collega’s, klanten, kantoren of instanties en de balans tussen werk en privé. In de nieuwe PE-regeling heb je meer vrijheid om vorm en inhoud te geven aan datgene wat voor jou belangrijk is zonder de uren-norm en ben je verantwoordelijk voor je eigen programma.

Ben jij of zijn jullie toe aan een intervisie en wil je ambitieus ontwikkelen? Neem dan contact op met Grow+ via info@growplus.nl of bel ons op 076-5258324.

Blijf op de hoogte.

Wij delen uw gegevens niet met derden en sturen enkel PE-gerelateerde content.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Continue Reading

Vrijblijvende informatiebox.

Vraag gratis en vrijblijvend een informatiebox van Grow+ aan met allerlei informatie en een overzichtelijke weergave van ons aanbod.

Gemakkelijk online de informatiebox aanvragen

Wij verstrekken uw informatie niet aan derden.